Yhteisomistuskoira Sesse (Smedegåds Salvation By Fire) aloitti eilen näyttelyuransa Hämeenlinnan kaikkien rotujen näyttelyssä. Ja tulos oli paras mahdollinen, SERT ja ROP! Tuomarina oli Markku Santamäki.

Päivä alkoi aurinkoisena ja helteisenä. Menimme näyttelypaikalle hyvissä ajoin heti aamusta, jotta Sesse saisi totutella paikkaan kaikessa rauhassa. Tässä harjoittelemme ennen kehää.

1246191081_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sesse käyttäytyi mallikkasti arvostelun aikana, vaikka oli helle ja aurinko kuumensi pikimustan turkin tosi kuumaksi. Sesse tosiaan ansaitsi palkintonsa! Portugeeseja oli ilmoitettu yhteensä neljä, joista yksi oli poissa. Ainoat kilpakumppanit uros Cylvester ja narttu Pineslope Ansa saivat molemmat EH:n. Niinpä VSP:tä ei tullut tällä kertaa.

1246191120_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vesisade alkoi iltapäivän puolella. Ryhmäkisojen aikaan satoi edelleen. Alhaalla kuva ryhmäkilpailun kokoontumiskehästä. Sesse ei sijoittunut enää ryhmäkilpailussa. Kuva Sessestä pokaalien ja ruusukkeiden kanssa jäi valitettavasti ottamatta, mutta päivä onnistui kuitenkin ihan yli odotusten.

1246191186_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaikki Sesseä koskevat uutiset eivät valitettavasti ole yhtä iloisia. Sesse kävi virallisissa terveystutkimuksissa heti 1-vuotissynttärien jälkeen. Silmät olivat terveet, mutta nivelistä löytyi vikaa. Kennelliiton lausunnon mukaan Sessen lonkat ovat D/B ja kyynärät 2/1. Erityisesti kyynärien tulos oli huolestuttava. Jalostuskoiralta edellytän parempia tuloksia nivelien terveyden suhteen. Niinpä siirsin eilen Sessen kokonaan emäntänsä Katja Torkkolan nimiin. Katja varmaan kuitenkin jatkaa Sessen hyvin alkannutta uraa näyttelykehissä. Onnea matkaan erilaisten harrastusten parissa Sesse ja Katja!

Stella ja Tinka puolestaan kävivät tänään aamupäivästä Tuuloksessa mölliagilitykisoissa.Ratoja oli kaksi: huippumöllit (vain hyppyjä ja putkia) ja tavallinen möllikisa.

Virallisissa kilpailuissakin kisaavana koirana Tinka osallistui tänään hyppelyihin vain harjoitusmielessä, varsinaisen kilpailun ulkopuolella. Se selvitti molemmat radat virheittä, alle ihanneajan ja tosi suurella innolla. Intoa ei puuttunut myöskään Stellalta, jonka huippumöllikisa meni sinne tänne hyppelyksi. Varsinaiseen möllirataan mennessä Stella kokosi itsensä ja selvitti koko radan vain yhdellä kieltovirhellä. Se sijoittui kolmanneksi ja sai elämänsä ensimmäiset agikisapalkinnot kotiintuomisiksi: koirankeksejä, rouhetikkuja ja lelun Nauru