Stella osallistui eilen Janakkalassa ensimmäistä kertaa virallisiin agilitykilpailuihin. Saimme hienon kisasään, aurinkoista muttei tukahduttavan kuumaa. Ensimmäisessä startissa saimme tuloksen, 15 ratavirhepistettä ja aika alle ihanneajan. Seuraava rata hylkääntyi, kun Stella ampaisi väärään päähän putkea. Viimeinen rata alkoi epäonnisesti, kun joku oli pudotellut makupaloja starttipaikalle. Stella olisi halunnut jäädä niitä etsimään, ja kepeiltä se teki kaksi ryntäystä kohti starttipaikkaa. Harmillisen hyllyn saimme siitä. Mutta yleisesti ottaen  Stella ohjautui radalla paremmin kuin olin uskaltanut toivoa, ja keppien kanssa takeltelua lukuunottamatta olin ihan tyytyväinen ratoihimme.

Tänään heti jatkoimme kisailua Tampereella kahden agilityradan verran. Vaihteeksi satoi, mutta onneksi omien starttien aikana vettä ripsi vain ihan tihuuttamalla. Ensimmäisellä radalla onnistuimme niin nappiin kuin tässä vaiheessa meille on mahdollista: saimme vitosen muurin palikoiden lennättämisestä, mutta muuten rata meni ilman virheitä. Kepit Stella kuitenkin pujotteli etanan vauhtia. Saimme yhteistulokseksi 5.20, jolla sijoituimme viidensiksi tässä yli 20 koiran kisassa. Toinen rata menikin ihan pieleen. Ensin Stella bongasi renkaan jostain kaukaa ja kävi hyppäämässä sen omia aikojaan, ja sitten pakka levisi käsiin ihan kokonaan.

Loppupäätelmä näistä viikonlopun viidestä startista on, että voimme mainiosti jatkaa kisaamista heti sen jälkeen, kun saamme keppien suorittamisen osana rataa edes jonkinlaiseen kuosiin. Nyt kepit onnistuvat yksittäisenä esteenä otettaessa jotenkuten, mutta radalla tyssäämme niihin kokonaan. Muuten Stellalla riittää intoa ja menohaluja radalla vielä enemmän kuin Tinkalla. Ja ehdottoman hauskaa oli taas kisata ykkösissä, jossa radat ovat selkeämpiä ja helpompia myös meikäläiselle vähän tumpelommalle ohjaajalle. 

Stellan tytär Lento tuli hoitoon reilun viikon ajaksi. Lento on osoittanut olevansa tosi hyväkäytöksinen, avoin ja reipas nuori koira. Se ei ujostele sen paremmin vieraita koiria, ihmisiä tai paikkoja, hälinää, markkinatunnelmaa tai mitään muutakaan. Kaikkialle se lähtee innolla, hihna kireänä ja häntä pystyssä. Aivan huipputyyppi!

Lento-kikkarapää on jo hieman äitiään korkeampi ja aivan yhtä vauhdikas. Leikin ja juoksun kuvaaminen ei onnistunut ollenkaan.

1250427661_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250427675_img-d41d8cd98f00b204e9800998e