Nyt on koko katras kasassa. Seitsemän niitä tuli, kaksi tyttöä ja viisi poikaa. Ne ovat isoja, reippaita ja vahvoja, poikien syntymäpainot olivat yli 400g ja tytöt jäivät tuosta lukemasta vain aavistuksen pienemmiksi. Kaikki näyttäisivät olevan turkiltaan laineikasta sorttia.

Pennut ovat mustia valkoisin merkein, yhtä lukuunottamatta. Viimeisenä syntynyt poika on yllättäen suklaanruskea! Tinkalla on siis mustia, valkoisia ja yksi ruskea jälkeläinen, eli edustettuna on koko portugeesien värikirjo!

Synnytys kesti turhan kauan. Ensimmäisten neljän pennun jälkeen Tinka piti neljän tunnin tauon, ja synnytys ei tahtonut käynnistyä uudelleen. Lähdimme kuuden aikaan iltapäivällä varmuuden vuoksi eläinlääkäriin. Viides pentu syntyi eläinlääkäriaseman takahuoneeseen ennenkuin Tinkaa ehdittiin edes tutkia.

Röntgenkuva paljasti, että kohdussa oli vielä kaksi pentua. Seuraavaksi Tinka sai oksitosiinipiikin supistusten vauhdittamiseen, ja pian syntyikin kuudes pentu. Mutta seitsemäs pentu luurasi syvällä toisessa kohdunsarvessa eikä sillä ollut kiirettä ulos. Aika kului, ja lopulta eläinlääkäri suositteli keisarinleikkausta viimeisen pennun pelastamiseksi. Sektio meni hyvin, ja sen onnellisena tuloksena syntyi juuri tuo suklaanruskea urospentu. Tinka tuntuu myös selvinneen leikkauksesta oikein hyvin.  

Alla kaksi kuvaa, joista ylemmässä on Tinkan ja Uljaksen esikoinen, tytöistä tummempi. Alemmassa kuvassa on koko tuore pesue.

1330027.jpg


1330029.jpg